Eindejaarsverwerking Exact 2017: wordt 2018-proof!

Eindejaarsverwerking 2017

Het einde van het jaar komt weer in zicht: tijd voor de eindejaarsverwerking! We brengen u graag op de hoogte van de veranderingen die u dit jaar kunt verwachten.

Veranderingen in Loonjaar 2018

Er zijn flink wat veranderingen in aantocht, denk aan de introductie van het jeugd-LIV ter compensatie van het hogere minimumjeugdloon en het loonkostenvoordeel (LKV) als opvolger van de premiekorting. Exact zal de software aanpassen zodat het aansluit op de veranderingen binnen uw cao.

Heeft u product update 414/259 al?

Let op: Om over de nieuwe rekenregels en wettelijke wijzigingen voor het nieuwe loonjaar te beschikken, moet uw software up-to-date zijn. De eindejaarsupdate staat gepland voor de eerste week van januari 2018 en zal alléén worden uitgebracht als service pack van product update 414/259 en 415/260.

Belangrijk: Indien u nu nog gebruik maakt van een versie lager dan product update 414/259, raden wij u aan nu al een update uit te voeren naar het meest recente service pack van deze product updates. Hiermee bent u alvast voorbereid op een soepele overgang naar de eindejaarsversie.

Controleer aan de hand van de systeemeisen van Exact Globe en Exact Synergy of uw systeem hiervoor gereed is.

Twee keer per week cao’s

Exact zal ook dit jaar de verschillende cao’s wijzigen om deze 2018-proof te maken. In januari zal Exact tweemaal per week de aangepaste cao-componenten uitleveren. De planning (dus niet definitief!) hiervoor is als volgt:

Planning CAO

Om te zien wanneer uw cao uitkomt kunt u dit blog in de gaten houden, hier wordt een bericht geplaatst zodra de nieuwe cao’s beschikbaar zijn.

Meer weten?

Om uw eindejaarsverwerking zo goed mogelijk te laten verlopen heeft Exact de nodige content gecreëerd om u hierbij te helpen. Zo is er een startpagina waar al de meest voorkomende vragen terug te vinden zijn. Daarnaast is er een speciale workspace (inloggen vereist) in de customer portal te vinden waar alle informatie over de eindejaarsverwerking in Exact Globe en Compact te vinden is. Als al deze content uw vraag nog steeds niet heeft beantwoord kunt u altijd contact opnemen met onze Exact Helpdesk!