Microsoft Azure (hosting)


Wat is Microsoft Azure
Microsoft Azure is de hosting / Cloud oplossing van Microsoft. Binnen Azure biedt Microsoft een diversiteit aan diensten die gericht zijn op zogenaamde Server oplossingen.  Waar traditioneel organisaties zelf hun hardware en software aanschaffen en onderhouden voor toepassingen zoals CRM, Logistiek, Planning, etc., biedt Microsoft de mogelijkheid om dit in een dienst portfolio onder te brengen in Azure.

Waar Office365 zich met producten richt op de eindgebruiker, richt Azure zich specifiek op de Server diensten.

Hardware als dienst (IaaS & PaaS)
Middels het Azure concept van Microsoft zijn de zorgen met betrekking tot aanschaf van hardware verleden tijd. Microsoft Azure biedt de mogelijkheid om deze hardware als dienst te huren. Een fysieke server wordt overbodig evenals onderhoud. Microsoft Azure biedt u een server inclusief besturingssysteem tegen een zeer scherp tarief welke per maand op -en af te schalen is.

Software als dienst (SaaS)
Een goed voorbeeld van software als dienst is het alleen gebruik maken van de database software (o.a. SQL). Er wordt dan geen hardware als dienst geleverd maar alleen de database functionaliteit. Hiermee vervalt het installeren en onderhouden van deze software. Binnen Microsoft Azure zijn er verschillende diensten die in deze vorm afgenomen kunnen worden.

Ondersteunde technologieën
De ondersteunde technologieën binnen Microsoft Azure zijn niet alleen voorbehouden aan de Microsoft product catalogus. Microsoft Azure ondersteunt een groot aantal besturingssystemen, programmeertalen en databases. Kiezen voor Microsoft Azure houdt niet in dat alle gekozen software oplossingen uit het Microsoft Portfolio komen. Bijvoorbeeld een Microsoft Azure server met Linux als besturingssysteem en Apache als webserver behoort tot de standaard ondersteunde technologieën.

Flexibiliteit
Microsoft Azure is betalen al naar gelang het gebruik en wordt per maand in rekening gebracht. Hiermee is het eenvoudig omhoog schalen, maar ook eenvoudig omlaag schalen. Is er meer of minder capaciteit benodigd dan is dit direct en/of eenvoudig schaalbaar.

Voordelen van Microsoft Azure Cloud
– Geen investeringen op hardware en software
– Geen onderhoud of fysieke plaatsing van hardware
– Schalen naar behoefte, betalen naar gebruik
– Kosten zijn overzichtelijk en transparant
– Altijd en overal beschikbaar

Spreekt dit u aan? Graag komen wij met u in contact om onze ervaringen met u te delen. U kunt ons bereiken via 015-279 89 99 of stel uw vraag via ons aanmeldformulier.