De voordelen van ERP bedrijfssoftware in de cloud

Door ERP bedrijfssoftware in de cloud beschikbaar te stellen verhoog je de flexibiliteit, bespaar je kosten, heb je minder risico’s en kun je focussen op de belangrijke processen binnen de organisatie. Werk jij nog met ERP bedrijfssoftware op een server op locatie? Ontdek dan nu de voordelen van ERP bedrijfssoftware in de cloud.

1. Flexibiliteit

Maandelijks op- en afschalen? Check. Overal inloggen? Check. Betalen naar gebruik? Check. ERP bedrijfssoftware in de cloud geeft je de flexibiliteit om de software ‘op maat’ te gebruiken. De software is overal beschikbaar, door in te loggen via een remote desktop of portal kun je direct bij je gegevens en processen.

2. Lage onderhoudskosten

Het onderhouden en in de lucht houden van ERP bedrijfssoftware is een grote kostenpost. Dit zorgt er vaak voor dat organisaties in een lagere versie werken, op een oude server werken of alternatieven kiezen. Door de bedrijfssoftware in de cloud te plaatsen bespaar je veel kosten, denk hierbij aan de aanschaf van servers, de serverruimte koelen en de uren die nodig zijn om alles draaiende te houden.

Doordat je bedrijfssoftware in de cloud staat betaal je maandelijks een fractie van de kosten. Helemaal wanneer je kiest voor een ‘shared cloud oplossing’, dan deel je de kosten ook nog eens met de andere gebruikers. Voor organisaties is dit interessant omdat je de kosten kunt voorspellen én kunt spreiden over het hele jaar.

3. Veilig werken

Er bestaat een mythe dat de cloud niet veilig is, maar die kunnen we voor je ontkrachten. Cloud providers investeren massaal in beveilig qua technologie, firewalls en antivirus. Ons eigen cloud platform, de ComputerPlan Business Cloud, is gebaseerd op Microsoft Azure. Microsoft investeert jaarlijks €1 miljard in Cyber Security en heeft een beveiligingsafdeling van meer dan 200 experts om het platform veilig te houden. Vaak kun je je eigen securityoplossingen als Multi-factor-authenticatie, mailfilter en back-ups gemakkelijk toevoegen om je security te optimaliseren. We kunnen je garanderen dat je data beter beveiligd is in de cloud dan wanneer je deze op een server op locatie hebt staan. 

4. Volledige werkplek in de cloud

Wanneer je ERP bedrijfssoftware in de cloud plaatst wordt deze beschikbaar op een online werkplek. Het is zonde om alleen je ERP bedrijfssoftware daar beschikbaar te hebben, terwijl je ook een volledige werkplek in de cloud kunt hebben. De kracht van de cloud maakt het mogelijk om naast ERP bedrijfssoftware ook grafische software (Adobe Photoshop, AutoCAD, Vectorworks ...), Office applicaties (Word, PowerPoint, Excel, Teams…) en verouderde legacy software versies in de cloud beschikbaar te maken. Dit geeft je een volledige werkplek in de cloud die je per medewerker volledig in kunt stellen op basis van gebruik.

5. Focus op ontwikkeling

Veel organisaties hebben geen of weinig IT-kennis in huis waardoor het up-to-date houden van applicaties en het onderhouden van de infrastructuur een dagtaak is. De ontwikkelingen in IT gaan zo snel dat je al snel achter de feiten aanloopt en niet optimaal gebruik maakt van je software. Door je software in de cloud te plaatsen verschuift de aandacht van je IT-personeel naar het verder ontwikkelen en optimaliseren van de software. Wanneer je geen IT-personeel hebt kun je dit volledig uitbesteden aan je IT/ERP-partner, die graag met je meedenkt over het onderhoud, updaten en optimaliseren van je software in de cloud.

De cloud maakt je organisatie flexibel, toekomstbestendig en bespaart je tijd en kosten. In ons 123-plan naar de cloud ontdek je hoe wij een cloud werkplek in kunnen richten met al je bedrijfssoftware en al je office applicaties op ieder device.

                     Ontdek meer blogs