5 redenen waarom je met Microsoft Teams optimaal samenwerkt

Online samenwerken kun je via honderden verschillende tools doen, maar wij hebben de graal voor je gevonden: Microsoft Teams. In Microsoft Teams zijn de functionaliteiten van al deze tools samengevoegd in één werkomgeving. In dit blog nemen wij je mee in de 5 redenen waarom je met Microsoft Teams optimaal online kunt samenwerken.

Reden 1: Uitgebreid online vergaderen

Binnen een projectteam heeft iedereen een eigen rol en is het vaak lastig om alle stakeholders op één plek te krijgen, er werkt altijd wel iemand thuis, bij een klant of op een andere locatie. In Microsoft Teams host je audio-, video- en web vergaderingen met iedereen binnen of buiten de organisatie. Tijdens de vergadering kan je binnen Teams notuleren, schermen delen, chatten, bestanden uploaden en de volgende vergadering inplannen. Elke vergadering heeft daarnaast een inbelnummer, zodat werknemers die even geen werkplek hebben gemakkelijk inbellen via hun smartphone. Kan een medewerker echt niet aanwezig zijn? Neem de vergadering op, want dan is deze altijd terug te kijken.

Reden 2: Realtime chatten

Eindeloze en (vaak) overbodige e-mails zijn door de chatfunctionaliteit in Microsoft Teams verleden tijd. Leg onmiddellijk contact met collega’s om één-op-één of in een groepschat te overleggen. In de chat kan je bijlages toevoegen die worden opgeslagen in het gesprek en deze worden realtime gesynchroniseerd wanneer je de mobiele app gebruikt. Uitgebreide mogelijkheden als het sturen van GIF’s, stickers en vind-ik-leuks geeft de chat een gemoedelijke sfeer.  

Reden 3: Samen aan documenten werken

Versiebeheer is binnen elke organisatie een ramp en leidt tot onnodig zoekwerk naar de juiste versie. In Teams werk je samen aan dezelfde documenten. Stel dat je een projectvoorstel uploadt in Teams kunnen de leden van het team of de chat het voorstel bewerken en feedback geven via de chat. De laatst bijgewerkte versie wordt opgeslagen in de cloud zodat deze realtime beschikbaar is voor alle leden, zodat niemand meer naar de laatste versie hoeft te zoeken.

Reden 4: Uitbreiden met honderden applicaties

Microsoft Teams is uit te breiden met honderden applicaties. Voeg bijvoorbeeld Google Analytics toe om website analytics te delen, Zendesk om samen te werken aan tickets, Trello om samen te werken aan projecten of maak een nieuw tabblad in een team om een Excel-sheet, Word document of Power BI-dashboard te tonen. Personaliseer de Teams omgeving naar de stijl van je organisatie, zodat alle applicaties die gebruikt worden beschikbaar zijn. 

Reden 5: Beveiliging en compliance

Microsoft Teams heeft ingebouwde beveiliging en beheer mogelijkheden. Beveiliging in de vorm van preventie van gegevensverlies, gegevensversleuteling, multi-factor authenticatie, je eigen bewaarbeleid en compliance van (inter)nationale regels zijn standaard in te stellen door de beheerder. Met deze beveiliging is de Microsoft Teams werkomgeving in lijn met de regels binnen je organisatie.


Wij geloven dat je optimaal met Microsoft Teams kunt samenwerken doordat je per medewerker een complete werkomgeving krijgt. Wanneer je gebruik maakt van Microsoft Office 365 E1 of hoger is Microsoft Teams een inbegrepen service. Meer weten over Microsoft Teams? Schroom niet om contact via info@computerplan.nl of 015-279 89 99.