Thuiswerken door Corona? 4 mogelijkheden vanuit IT

Moeten medewerkers vanuit huis werken in verband met de huidige ontwikkelingen omtrent het Corona virus, maar heeft u nog niet de juiste tools om dat te doen? Lees hier 4 mogelijkheden hoe je dit zo snel mogelijk bewerkstelligt. 

1. Software op een fysieke server in kantoor:
Staat de software van jouw bedrijf lokaal op een server, zonder dat iedereen daar toegang toe heeft? Schaf dan een rds server licentie aan en werk na installatie van de software direct vanuit huis.

2. Teamviewer licentie:
Voor kleinere organisaties die geen investering willen of kunnen doen in grotere licenties of extra servers, is aanschaffen van een teamviewer licentie een optie. Als je de teamviewer licentie heeft kun je vanuit huis werken op een lokale pc die op werk staat. De pc moet alleen op je werk aanstaan.

3. Versneld de Cloud in:
Vanuit de Cloud werken is niet alleen voor nu dé oplossing, ook na de huidige situatie is het een ideale manier om efficiënt te werken. Je kunt snel schakelen, overal inloggen en je eigen software is altijd beschikbaar. Het is de meest ingrijpende en tijdrovende oplossing, maar wel toekomstbestendig.

4. Office 365 en Microsoft Teams:
Werk je nog met de traditionele Office software, schakel dan nu over naar Office 365. In combinatie met Microsoft Teams kun je mail en documenten inzien en delen met collega's die ook vanuit huis werken. Google en Microsoft bieden momenteel een gratis versie aan. 

Werk je nog gewoon op kantoor? Houd er rekening mee dat de maatregelen ieder moment kunnen wijzigen en wellicht ook genoodzaakt bent vanuit huis te werken. Check dan de mogelijkheden om thuis te werken en of je bij alle noodzakelijke documenten en e-mail kunt. 

 

Advies nodig over thuiswerken?

Interesse in mogelijkheden om thuis te werken of een advies op maat nodig? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.