Vernieuwing licentie leveringsmodel Exact

Vanaf eind april 2020 heeft Exact een nieuw licentie leveringsmodel. Deze is beschikbaar vanaf Exact Globe versie 418 SP 8 en Exact Synergy versie 263 SP 8 of hoger. Bij de aanschaf van een nieuwe licentie, krijg je deze in een ELCX-bestand in de plaats van het gebruikelijke ELC-bestand. Dankzij dit nieuwe model hoef je niet meer een nieuw licentiebestand te downloaden wanneer je licentie wijzigt, maar wordt de wijziging automatisch in je omgeving geplaatst.

Werk je in de juiste versie?

Het nieuwe licentiemodel is sinds eind april 2020 actief, wanneer je nieuwe licenties aanschaft of gebruikers wilt toevoegen is het vereist om deze via het nieuwe leveringsmodel in te lezen, namelijk het nieuwe ELCX-bestand. Dit houdt in dat je de Exact omgeving moet updaten naar Exact Globe versie 418 SP8 of Exact Synergy versie 263 SP 8 of hoger om de nieuwe licenties of gebruikers in te lezen. Indien je Exact Software niet meer up-to-date is adviseren wij je te updaten naar het nieuwste servicepack van Exact Globe versie 418 en Exact Synergy versie 263. Advies nodig over de update? Vul dan het formulier in en één van onze experts neemt contact met je op. 

Hoe werkt het nieuwe licentie leveringsmodel van Exact?

Zodra je een update installeert, installeer je automatisch de nieuwe licentie mee. Voordat de licentie actief wordt scant het eerst de geïnstalleerde software om te controleren of het overeenkomt met je contractlicentie. Als alles goed is, zal de nieuwe licentie gewoon van kracht gaan. Als de scan een verschil onthult tussen de geïnstalleerde licentie en contractlicentie (bijvoorbeeld dat meer of minder gebruikers actief zijn dan in de licentie) wordt je automatisch op de hoogte gebracht. Mocht dit het geval zijn raden we je aan om contact op te nemen met je accountmanager om het probleem op te lossen.

Advies nodig over een update van Exact Software?

We denken graag met je mee over de update van je Exact Software. Neem contact op je accountmanager of vul het contactformulier in om in contact te komen met één van onze experts.

 

   015 279 89 99

   info@computerplan.nl