Btw-aangifte Exact Globe en Exact Compact

Binnen de software van Exact Globe en Exact Compact is het mogelijk om de btw- en/of icp-aangifte via Digipoort te versturen naar de belastingdienst. Deze aangifte kan op basis van de Nederlandse taxonomie worden verstuurd.


Beschikbaar in product update 414SP8 en 415SP1

Om de software up-to-date te houden voert Exact wijzigingen door om deze taxonomie gelijk te houden met de wijzigingen die de Belastingdienst doorgeeft. Hierdoor kunt u uw aangiften succesvol blijven aanleveren bij de Belastingdienst. Deze wijzigingen zijn beschikbaar in product update 414SP8 (service pack 8) en 415SP1 en zijn vanaf vandaag (03-01-2018) te downloaden! Meer informatie over het downloaden vindt u hier. 


Wat verandert er in deze btw-update?

In 2018 zijn de aanpassingen in de taxonomie minimaal, toch is het noodzakelijk dat u over de aanpassingen beschikt voordat u uw eerste aangifte in 2018 verstuurt. Als u maandelijks uw aangifte verstuurt moet de software voor eind februari up-to-date zijn, bij het versturen per kwartaal voor eind april. Zorg ervoor dat voor deze data uw software up-to-date is! Lees hier alles over Btw-aangifte >>

Om uw btw-aangifte op de correcte manier te verwerken heeft Exact dit stappenplan om u door elke stap van de aangifte te helpen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze Exact helpdesk!