ComputerPlan in 2018: What’s new?

ComputerPlan kan terugkijken op een succesvol 2017! Vandaar zijn wij druk bezig met het realiseren van nieuwe oplossingen, begroeten wij nieuwe collega’s en willen wij 2018 nóg succesvoller laten verlopen. Wij kijken graag met u vooruit naar wat u kunt verwachten in het nieuwe jaar. 

Oplossing: What’s new?

In 2018 willen wij nieuwe software-oplossingen introduceren die bedrijven verder helpen bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. What’s new?


De Filesharing oplossing van ComputerPlan

Filesharing van ComputerPlan

We zijn al even bezig met de ontwikkeling, maar ComputerPlan heeft sinds kort haar eigen Filesharing oplossing! Met Filesharing van ComputerPlan heeft u altijd en overal toegang tot al uw bedrijfsgegevens. Deze manier van opslag maakt het mogelijk om gemakkelijk informatie te delen en veilig op te slaan in de Cloud. Met een flexibel maandmodel groeit Filesharing met u mee, zo is de oplossing altijd op maat. Bekijk de oplossing >>


ManageMens HRM Software op basis van Exact Software in samenwerking met OTYS en Sumatra.

ManageMens

Op Exact Live 2017 hebben wij deze HRM-oplossing al geïntroduceerd en in 2018 blijven wij u verder adviseren om de HRM-processen verder te optimaliseren. Met ManageMens HRM zorgt u ervoor dat uw werving & selectie, onboarding, talentmanagement en een mogelijk afscheid op een goede manier wordt ingericht. Meer weten?


Add-ons van ComputerPlan

Add-ons

Samen met onze partners bekijken wij continu de markt om onze klanten van relevante add-ons te voorzien. In 2018 willen wij ons portfolio verbreden om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. We zijn onder andere bezig met een servicemanagement oplossing, we houden u graag op de hoogte!


Wat doet ComputerPlan met de AvG?

AvG-wetgeving

Door verregaande digitalisering komt er een nieuwe standaard voor de omgang met persoonsgegevens in de vorm van de Algemene verordening gegevensbescherming (AvG) privacywetgeving. Op 25 mei 2018 gaat de AvG in, wat betekent dit voor uw bedrijf en voor de samenwerking met ComputerPlan?

Overgang

Op dit moment zorgt de wet bescherming persoonsgegevens (wbp) uit 1995 voor uw privacy, maar is dit nog up-to-date?  We leven namelijk in een ‘digital-age’ waarbij iedereen een flinke online footprint achterlaat. Data giganten als Facebook, LinkedIn en Google weten meer over u dan u denkt, waar liggen de grenzen? De AvG gaat ervoor zorgen dat er in heel Europa dezelfde standaard geldt voor de omgang met persoonsgegevens. Bedrijven worden verantwoordelijk gesteld voor het naleven van deze wetgeving. Vandaar is ComputerPlan druk bezig om de richtlijnen van deze wetgeving na te streven.

Wat verandert er voor uw bedrijf?

Het belangrijkste van deze verandering is dat ComputerPlan een verantwoordplicht heeft om aan te kunnen tonen dat de wet wordt nageleefd. De belangrijkste zaken die veranderen zijn:

Toestemming
In de komende maanden zullen wij om toestemming vragen aan de personen waarvan wij de gegevens gebruiken in onze bedrijfsvoering. Het is daarnaast belangrijk dat het toestemming geven en het intrekken ervan net zo gemakkelijk gaat, zo weet u altijd welke gegevens wij gebruiken.

Recht op vergetelheid
U krijgt het recht om te eisen dat al uw persoonsgegevens worden verwijderd, daarnaast is het ook mogelijk om dit te doen voor derde partijen waaraan wij de informatie doorspelen om onze diensten te kunnen verlenen. Denk hierbij aan ons eigen CRM of het CRM van onze partners.

Recht op dataportabiliteit
Het is straks mogelijk om al uw bedrijfsgegevens bij ons op te vragen in een standaardformat. Zo wordt het altijd inzichtelijk welke gegevens wij van u hebben en waarvoor wij ze gebruiken.


ComputerPlan is officieel gecertificeerd door het ICTWaarborg als Automatiseerder

ICTWAARBORG

Sinds begin 2018 zijn wij officieel gecertificeerd deelnemer van het ICTWaarborg. Deze stap hebben we deels gemaakt om ons klaar te maken voor de AvG, maar ook om onze klanten meer zekerheden te bieden. Het ICTWaarborg biedt namelijk een brede dienstverlening die zowel ComputerPlan als haar klanten ondersteunt.


In de komende maanden zullen wij u informeren hoe ComputerPlan dit verder uitwerkt, natuurlijk kunt u ons altijd bereiken voor vragen en opmerkingen.