2019 is voorbij gevlogen en met 2020 in zicht is het hoog tijd voor de eindejaarsverwerking in Exact Globe! Op deze pagina geven wij een samenvatting van de belangrijkste punten. 

Dit jaar heeft Exact al de informatie over de eindejaarsverwerking op de Exact Customer Portal (Nog geen inlog? Bekijk dan deze FAQ om toegang te krijgen) gezet in een speciale Eindejaarsverwerking-workspace. In de salarisupdate van dit jaar zijn de nieuwe rekenregels, wijzigingen in de wetgeving en pensioenfondsen verwerkt. Exact heeft de salarisupdate beschikbaar gesteld in de servicepacks van product update 417, 418 en 419. Indien je van een lagere versie dan 417 gebruikt maakt is het noodzakelijk om tenminste te updaten naar versie 417.

Eindejaarsverwerking- salaris update

Aan het begin van ieder nieuw jaar maken de pensioenfondsen de wijzigingen bekend die het aankomende jaar zullen gelden. Zodra deze wijzigingen officieel zijn gemaakt, zorgt Exact ervoor dat de pensioencomponenten van de cao's die ondersteunt worden naar de nieuwe situatie worden aangepast. De belangrijkste verandering in 2020 is de intreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans om het aantrekkelijk te maken voor werkengevers met o.a. transitievergoeding, ketenregeling, WW-premie en wijzigingen in de salarisstrook. 

How-to video's: Eindejaarsverwerking

Financieel

In deze playlist krijg je inzicht in hoe je de eindejaarsverwerking Financieel uitvoert van het aanmaken van een boekjaar tot het updaten van een netwerkinstallatie. 

Bekijk de Financieel playlist

Salaris

In deze playlist krijg je inzicht in hoe je de eindejaarsverwerking Salaris uitvoert van het controleren van percentages tot het maken van een jaaropgaaf voor de medewerker. 

Bekijk hier de Salaris playlist

Logistiek

In deze playlist krijg je inzicht in hoe je de eindejaarsverwerking Logistiek uitvoert van het aanpassen van kostprijzen van maakartikelen tot het wijzigen van bestelnummers.

Bekijk de Logistiek playlist

Neem contact op met onze Exact Support

Hulp nodig bij het uitvoeren van de eindejaarsverwerking?