Invoegtoepassingen van Exact Globe verdwijnen in Excel

Het kan voorkomen dat de Exact Globe invoegtoepassing niet beschikbaar is als je Excel opent. Onder het tablad invoegtoepassingen staan dan niet de juiste opties.

Wanneer je de invoegtoepassing uit en dan weer aan zet is de invoegtoepassing meestal wel weer beschikbaar. Echter, bij het afsluiten en opnieuw opstarten van Excel, is de invoegtoepassing weer weg. In dit geval is het doorlopen van onderstaande stappen in veel gevallen de oplossing.

Check voordat je begint:

  • Heb je Exact Globe na het installeren van Microsoft Office bijgewerkt of geïnstalleerd? De invoegtoepassing van Exact Globe wordt namelijk geinstalleerd of bijgewerkt tijdens een update of een nieuwe installatie van Exact Globe. 
  • Werk je in de 32 bit versie van Microsoft Office? Deze versie is vereist om de invoegtoepassing van Exact Globe te gebruiken. 
  • Zorg ervoor dat alle Office programma's zijn gesloten voordat je begint (Inclusief Word, Outlook en OneDrive!)

 De oplossing

Stap 1: Open Excel, hier kom je in een leeg werkblad terecht. 

Stap 2: Navigeer naar 'Bestand' en klik dan op 'Sluiten'. Nu wordt het werkblad gesloten, maar is Excel nog geopend. Deze stap is belangrijk.

Stap 3: Ga naar Bestand > Optie Invoegtoepassingen en klik onderdaan dit scherm op 'Start'. Je vind nu verschillende invoegtoepassingen. Is de Excel invoegtoepassing aangevinkt, vink deze dan uit en klik op 'Ok'.

Stap 4: Navigeer weer terug naar Bestand > Opties > Invoegtoepassingen. Klik op 'Start' en vink de Exact invoegtoepassing weer aan. Klik nu op 'Ok'. Mocht het zo zijn, dat de invoegtoepassing in eerste instantie niet aan stond, vink deze dan aan en druk op 'Ok'

Stap 5: Controleer in het tabblad 'Invoegtoepassingen' in het hoofdscherm van Excel, of de Exact optie nu beschikbaar zijn.

Stap 6: Sluit Excel af en start deze opnieuw op, om te controleren of de invoegtoepassing nog beschikbaar is.  

Na het volgen van deze zes stappen blijft de Exact invoegtoepassing beschikbaar bij het opnieuw opstarten van Excel. 

Heb je vragen over dit onderwerp of heb je verdere hulp nodig?