Btw-aangifte Exact Globe en Exact Compact 2018

Binnen de software van Exact Globe en Exact Compact is het mogelijk om de btw- en/of icp-aangifte via Digipoort te versturen naar de belastingdienst. Deze aangifte kan op basis van de Nederlandse taxonomie worden verstuurd.

De btw-update is beschikbaar vanaf product update 414 en 414

Beschikbaar in product update 414SP8 en 415SP1

Om de software up-to-date te houden voert Exact wijzigingen door om deze taxonomie gelijk te houden met de wijzigingen die de Belastingdienst doorgeeft. Hierdoor kan je aangiften succesvol blijven aanleveren bij de Belastingdienst. Deze wijzigingen zijn beschikbaar in product update 414SP8 (service pack 8) en 415SP1 en zijn nu te downloaden.

Lees meer over de product updates
Wat verandert er in deze btw-update?

Wat verandert er in deze btw-update?

In 2018 zijn de aanpassingen in de taxonomie minimaal, toch is het noodzakelijk dat je over de aanpassingen beschikt voordat je de eerste aangifte in 2018 verstuurt. Als je maandelijks aangiftes verstuurt moet de software voor eind februari up-to-date zijn, bij het versturen per kwartaal voor eind april. Zorg ervoor dat voor deze data je software up-to-date is!


Om de btw-aangifte op de correcte manier te verwerken heeft Exact een stappenplan om je door elke stap van de aangifte te helpen. Heb je nog verdere nog vragen? Neem dan contact op met onze Exact helpdesk!

Alles over BTW-aangifte Stappenplan