ComputerPlan in 2018

ComputerPlan kan terugkijken op een succesvol 2017! Vandaar zijn wij druk bezig met het realiseren van nieuwe oplossingen, begroeten wij nieuwe collega’s en willen wij 2018 nóg succesvoller laten verlopen. Wij kijken graag vooruit naar wat je kunt verwachten in het nieuwe jaar. 

Oplossingen: What's new?

In 2018 willen wij nieuwe software-oplossingen introduceren die bedrijven verder helpen bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. What’s new?

Ontdek Filesharing en deel gemakkelijk al je zakelijke bestanden

Filesharing

We zijn al even bezig met de ontwikkeling, maar ComputerPlan heeft sinds kort haar eigen Filesharing oplossing! Met Filesharing van ComputerPlan heb je altijd en overal toegang tot al je bedrijfsgegevens. Deze manier van opslag maakt het mogelijk om gemakkelijk informatie te delen en veilig op te slaan in de Cloud. Met een flexibel maandmodel groeit Filesharing met je mee, zo is de oplossing altijd op maat.

Ontdek Filesharing Ontdek Filesharing
Ontdek de ManageMens HRM Software van ComputerPlan

ManageMens

Op Exact Live 2017 hebben wij deze HRM-oplossing al geïntroduceerd en in 2018 blijven wij adviseren om de HRM-processen verder te optimaliseren. Met ManageMens HRM zorg je ervoor dat je HRM processen van werving & selectie tot een mogelijk afscheid op een goede manier worden ingericht.

Ontdek HRM & Salaris
Voorbereid op 25 mei!

AVG-wetgeving

Door verregaande digitalisering komt er een nieuwe standaard voor de omgang met persoonsgegevens in de vorm van de Algemene verordening gegevensbescherming (AvG) privacywetgeving. Op 25 mei 2018 gaat de AvG in, wat betekent dit voor jouw bedrijf en voor de samenwerking met ComputerPlan?

Overgang

Op dit moment zorgt de wet bescherming persoonsgegevens (wbp) uit 1995 voor je privacy, maar is dit nog up-to-date? We leven namelijk in een ‘digital-age’ waarbij iedereen een flinke online footprint achterlaat. Data giganten als Facebook, LinkedIn en Google weten meer over je dan je denkt, waar liggen de grenzen? De AvG gaat ervoor zorgen dat er in heel Europa dezelfde standaard geldt voor de omgang met persoonsgegevens. Bedrijven worden verantwoordelijk gesteld voor het naleven van deze wetgeving. Vandaar is ComputerPlan druk bezig om de richtlijnen van deze wetgeving na te streven.

Wat verandert er voor jouw bedrijf?

Het belangrijkste van deze verandering is dat ComputerPlan een verantwoordingsplicht heeft om aan te kunnen tonen dat de wet wordt nageleefd. De belangrijkste zaken die veranderen zijn:

Toestemming

In de komende maanden zullen wij om toestemming vragen aan de personen waarvan wij de gegevens gebruiken in onze bedrijfsvoering. Het is daarnaast belangrijk dat het toestemming geven en het intrekken ervan net zo gemakkelijk gaat, zo weet je altijd welke gegevens wij gebruiken.

Recht op vergetelheid

Je krijgt het recht om te eisen dat al je persoonsgegevens worden verwijderd, daarnaast is het ook mogelijk om dit te doen voor derde partijen waaraan wij de informatie doorspelen om onze diensten te kunnen verlenen. Denk hierbij aan ons eigen CRM of het CRM van onze partners.

Recht op dataportabiliteit

Het is straks mogelijk om al je bedrijfsgegevens bij ons op te vragen in een standaardformaat. Zo wordt het altijd inzichtelijk welke gegevens wij van je hebben en waarvoor wij ze gebruiken.

ComputerPlan is gecertificeerd bij het ICTWaarborg

ICTWaarborg

Sinds begin 2018 zijn wij officieel gecertificeerd deelnemer van het ICTWaarborg. Deze stap hebben we deels gemaakt om ons klaar te maken voor de AvG, maar ook om onze klanten meer zekerheden te bieden. Het ICTWaarborg biedt namelijk een brede dienstverlening die zowel ComputerPlan als haar klanten ondersteunt.