De drie learning van Exact Live 2017

Het is alweer een maand geleden dat wij op Exact Live stonden. Wij kijken graag met je terug naar de learnings die wij hieruit hebben gehaald.

Op Exact Live 2017 introduceerde we ManageMens HRM

1. De introductie van ManageMens op Exact Live

Op Exact Live heeft ComputerPlan haar nieuwe oplossing op Exact voor HRM geïntroduceerd: ManageMens. In samenwerking met OTYS-recruitment software en Sumatra rapportagesoftware is ManageMens opgezet om het HRM-proces te optimaliseren. Met ManageMens kan je alle stappen in het HRM-proces inrichten, met als doel om van medewerkers superhelden te maken en HRM eenvoudig in optima forma te hebben.

Ontdek HRM & Salaris
Op Exact Live 2017 waren er weer volop innovaties in de Software van Exact

2. Innovaties in Exact software

Met de visie om het MKB productiever te maken heeft Exact verschillende innovaties in de software opgenomen. Exact Synergy, Exact Globe en Exact Online hebben zo hun eigen aanpassingen om processen nóg efficiënter te maken.

Exact Synergy en Exact Globe

Binnen Exact Synergy kunnen de workspaces als het dashboard voor de gehele organisatie worden gezien. In deze workspace is het vanaf PU 414/259 mogelijk om meer sociale interactie binnen de organisatie te realiseren met Social Collaboration. Deze functie geeft de mogelijkheid om groepen met collega’s aan te maken en daarin nieuws, berichten en documenten te delen, dit komt vervolgens in een tijdlijn op de workspace terecht. Dit is zowel op de desktop als de app beschikbaar.

Exact Online

In Exact Online worden de nieuwste technieken toegepast om een slimmere en intelligentere oplossing aan te bieden. Exact Online is druk bezig met nieuwe oplossingen te realiseren die hierop aansluiten. Met de mobiele oplossing voor ZZP’ers: Exact Go en de nieuwe generatie kassa’s voor de retail & horeca: Exact Cashr spelen zij in op de wereld van morgen.

Altijd nieuwsgierig naar de technologie van morgen, be tech curious!

3. Be Tech Curious

Met een thema als Try Tomorrows Tech werden er op Exact Live veel nieuwe technologieën verwacht, wij geven u hier enkele hoogtepunten.

The Internet of Things (IoT)

IoT is een technologie die steeds meer wordt toegepast in het bedrijfsleven. Neem bijvoorbeeld een koffiemachine die precies weet wanneer een bepaald onderdeel moet worden vervangen en dit gelijk in een serviceverzoek kan zetten binnen uw CRM. Voor 2018 is ComputerPlan bezig met een IoT-oplossing op servicemanagement, we houden u op de hoogte!

Blockchain

Er wordt veel geschreven over Blockchain en de impact dat het zal hebben op de hedendaagse technologie. Maar wat betekent het voor u? Het komt erop neer dat de Blockchain het mogelijk maakt om zonder tussenpersoon betrouwbare overeenkomsten te sluiten. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk de Bitcoin, waarmee het mogelijk is om zonder bank geld naar iemand over te maken. In de wereld van software-automatisering betekent dit dat er mogelijkheden zijn om nóg efficiënter te gaan werken, door bijvoorbeeld sneller de financiën te regelen of documenten te delen.

Big data

In de huidige eeuw van digitalisering krijgt data een steeds prominentere rol, maar hoe is dit zo gekomen? Het idee achter big data is dat een opdracht wordt opgedeeld in verschillende taken en al deze taken samen genereren door middel van data het antwoord dat u nodig heeft. Op dit moment wordt deze techniek onder andere gebruikt door webshops om suggesties voor productcombinaties te genereren. Dit doen zij met behulp van big data, zij weten bijvoorbeeld dat 60% van de klanten die product A hebben gekocht dit in combinatie met product B hebben aangekocht. Als u product A in uw winkelmandje heeft krijgt u automatisch de suggestie om product B erbij te kopen.

Binnen uw eigen bedrijf kunt u big data inzetten voor bijvoorbeeld de HRM-processen. Door alle competenties van alle medewerkers te registreren kunt u altijd zien welke kennis u in huis heeft. Mocht er nu een vacature openstaan binnen de organisatie, kunt u precies zien wie van uw huidige medewerkers daarvoor in aanmerking komt. Dit biedt kansen om verder te optimaliseren.