World back-up day 2019

31 maart is wereldwijd uitgeroepen tot World back-up day, een dag waarop wij, het technologische volk, de wereld herinneren hoe belangrijk het is om een back-up te maken van je gegevens. Het is natuurlijk niet de bedoeling om één keer per jaar een back-up te maken, maar het is een goed excuus om er toch nog eentje extra te doen. Met dit blog frissen we graag je geheugen op, we have your back! 

blog-world-back-up-day

Data is onbetaalbaar

Vandaag de dag is hardware niet meer het onderdeel waar het hoogste prijskaartje aan hangt, maar zijn juist je gegevens onbetaalbaar. Stel je voor dat je hele klantenbestand wordt verwijderd of dat het belangrijke plan waar je al een maand tijd in hebt zitten ineens weg is. Hardware kan je zo vervangen, maar deze onbetaalbare gegevens krijg je nooit meer terug. 

waarom-zou-ik-een-back-up-maken

Waarom zou ik een back-up maken?

Een back-up is een digitale kopie van al je afbeeldingen, documenten, e-mails en overige zakelijke of persoonlijke bestanden. Wanneer je een back-up maakt maak je een kopie van de gegevens die je niet wil of kan verliezen. Stel dat je telefoon wordt gestolen, een virus je computer overneemt of dat je per ongeluk een bestand verwijdert, dan is deze kopie essentieel. In het geval van dataverlies kan je deze gegevens gemakkelijk terugzetten met behulp van de door jou gekozen back-up service. Deze gegevens zijn cruciaal voor jou en voor de organisatie, dus wees altijd voorbereid op het onver­wachte en back them up! 

back-up-0

Hoe moet ik een back-up maken?

De kunst van een back-up is om je gegevens niet op één plek op te slaan, maar ervoor te zorgen dat deze op meerdere plaatsen online én waar mogelijk ook offline beschikbaar zijn. Zet bijvoorbeeld die belangrijke presentatie op je externe harde schijf en ook nog even in de centrale (cloud) opslag van de organisatie (OneDrive, Synergy, Filesharing ect.). Advies nodig over het maken van back-ups? Wij bieden verschillende add-ons om automatische back-ups van je gegevens te maken. Profiteer bijvoorbeeld van back-up mogelijkheden via de NAS of online back-ups in de ComputerPlan Cloud omgeving. 

Ontdek de back-up mogelijkheden