Opkikkeren van realtime rapportage uit Exact met Sumatra Software

Familiebedrijf Duinrell uit Wassenaar is één van de grootste attractieparken van Nederland. Met tientallen attracties, het Tikibad en een eigen vakantiepark biedt Duinrell het hele jaar door familieplezier. Jaarlijks trekken zij 1,4 miljoen bezoekers aan die zij bedienen met ruim 500 medewerkers. Wij spreken financieel directeur Job de Wild over de financiële uitdagingen die zij met Exact Software en Sumatra Software oplossen.

Opkikkeren van realtime financiële rapportage uit Exact Software met Sumatra rapportagesoftware

De uitdaging

Job de Wild is al jarenlang financieel directeur bij Duinrell, wij spreken hem over de financiële uitdagingen bij een groot attractiepark als Duinrell:

“Er zit veel meer achter een attractiepark dan men realiseert. Naast het runnen en onderhouden van alle attracties, horecazaken, zwembad en facilitaire gelegenheden hebben we ook een eigen camping. Al deze onderdelen hebben personeel, onderhoud en sturing nodig. Denk maar eens na, we produceren meer afval dan een klein dorp, zitten vaak op piekvermogen qua stroom, verspreiden onze eigen WiFi over 110 hectare park en moeten meer dan 7.000 campingbewoners tevreden houden. Probeer dat maar eens in één systeem bij te houden! Duinrell is in het hoogseizoen een machine die 24/7 draaiende gehouden moet worden en dat vind ik super leuk. “

Download hier het referentverhaal

Net als Duinrell realtime informatie uit Exact halen?

 

Exact Software als basis voor de financiële processen

"We koppelen weinig aan Exact, want we gebruiken Exact puur voor de financiële administratie van onze centrale boekhouding. We hebben een aantal grote afdelingen waar we verschillende systemen voor gebruiken. Uit al die systemen komen dag, week en maandrapportages, dat gaat Exact in en daar rapporteren we op. Het stuk rapportage uit Exact miste ik wel echt. Dankzij Sumatra hebben we nu direct een inzichtelijk rapport. Zo weet ik precies wat we nog aan omzet moeten halen, welke kosten er nog aankomen en wat onze begroting was. Iedere maandag hebben we een vergadering en met één druk op de knop print ik het meest recente overzicht. Deze rapportages durf ik zo aan iedereen te presenteren. "

Duinrell haalt real-time inzicht uit Exact Software door Sumatra Software te gebruiken

De oplossingen die Duinrell gebruikt