De kracht van verandering met slimme software

Project- en handelsorganisatie Storax uit Zwijdrecht is een begrip in haar branche. Zij faciliteert met haar brede productportfolio van plinten tot lamellen­wanden ruim 20.000 klanten. Het opbouwen van de hechte relatie met haar klanten, le­veranciers en personeel is de rode draad die sinds de oprichting door Storax loopt. Wij spreken de huidige directeur, Mark de Man, hoe zij deze rode draad mede door slimmer werken via Exact Software, Scan Sys en Su­matra in stand weten te houden.

Software als heartbeat voor Storax

De uitdaging

Bij Storax is het opbouwen van een hechte relatie met haar klanten, leveranciers en personeel sinds de oprichting de rode draad. Wij spreken Mark de Man hoe Storax deze strategie door slimmer werken in stand houdt:

“We komen uit een tijd waar we vier keer per jaar de complete boekhouding controleerden. De slag die we samen met ComputerPlan aan het maken zijn is om niet zozeer alles te controleren, maar juist om de uitzonderingen eruit te halen, door de slimme software die we nu gebruiken zien we met drie muisklikken dat er iets niet klopt. Dit zorgt niet alleen voor een betering sturing, maar geeft intern ook een andere dynamiek. Hierdoor zien we een heartbeat ontstaan in onze organisatie, want we maken het verschil door onze mensen te gebruiken in hun kracht. De impact van de slimme software is duidelijk en hierdoor sturen wij niet meer reactief, maar proactief.”

Download hier het referentverhaal

Net als Storax impact creëren met slimme software?

 

Software als heartbeat voor de organisatie

Samen met ComputerPlan heeft Storax de interne processen verder verbeterd door werkzaamheden te automatiseren. Storax gebruikt Exact Software in combinatie met Scan Sys en Sumatra. De Man legt uit: “Slimmer werken zit vooral in het optimaliseren van de werkzaamheden die relatief simpel en repetitief zijn. De implementatie van Scan Sys heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat we niet meer elke factuur uit hoeven te printen en langs moeten brengen naar het juiste bureau. Hierdoor kunnen wij onze aandacht verschuiven naar de processen waar wij écht het verschil mee maken.”

De kracht van verandering met slimme software

De oplossingen die Storax gebruikt